Besparen met isolatie

Waarom je woning isoleren? Als je je woning wilt isoleren dan zal je een meer comfortabele woning krijgen, omdat onder andere tocht in huis verminderd. Daarnaast doe je ook nog eens iets goeds voor het milieu en zal je energierekening omlaag gaan omdat je minder hoeft te stoken.

Isoleren heeft dus diverse voordelen. In sommige gevallen kun je extra besparen als je gebruik kunt maken van een lokale of landelijke isolatiesubsidie.

Waarom je huis, winkel of kantoorpand isoleren?

Een huis, winkel of kantoor zonder enige vorm van isolatie verliest veel warmte via de muren, de ramen en het dak. Ook via de vloer gaat vaak veel warmte verloren. Het is daarom slim om een woning of pand te voorzien van isolatie. Een goede dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbelglas of vloerisolatie is een slimme investering, maar wat zijn nu de nadelen precies?

Een belangrijk nadeel is de investeringskosten die je moet maken om isolatie te laten plaatsen. In de meeste gemiddelde gevallen ben je altijd wel minimaal €2000 euro tot €2500 euro kwijt (gemiddelde woning met 100 m2 woonoppervlak). Ook is niet elk type isolatie geschikt voor iedere woning. Daarom kan het zijn dat je moet kiezen voor een minder gunstige manier van isoleren (echter behaal je altijd wel een prima rendement).

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

Besparingen op jaarbasis

Hieronder volgt een overzicht van de besparingen welke je kunt behalen op je energienota als je kiest voor een vorm van woningisolatie. De subsidies zijn niet in de prijzen verwerkt omdat de meeste lokale en regionale subsidies van elkaar kunnen verschillen. Dus kan voor jou de totale investering lager en de besparing hoger uitvallen. De kosten per meter voor isolatie voor een winkel of kantoorpand verschillen niet veel ten opzichte van woningisolatie. Laat een specialist je meer vertellen en vul het isolatie formulier in.

Type woning Type woningisolatie Investering in 2019 Besparing
Gemiddeld huis Dakisolatie €4250 euro €650 euro p.j.
Gemiddeld huis Spouwisolatie €2000 euro €570 euro p.j.
Gemiddeld huis Vloerisolatie €1900 euro €210 euro p.j.
2-onder-1 kap Dakisolatie €3800 euro €600 euro p.j.
2-onder-1 kap Spouwisolatie €2000 euro €550 euro p.j.
2-onder-1 kap Vloerisolatie €1700 euro €190 euro p.j.
Rijtjeshuis Dakisolatie €3300 euro €500 euro p.j.
Rijtjeshuis Spouwisolatie €750 euro €200 euro p.j.
Rijtjeshuis Vloerisolatie €1500 euro €160 euro p.j.
Appartement Dakisolatie €3900 euro €600 euro p.j.
Appartement Spouwisolatie €700 euro €190 euro p.j.
Appartement Vloerisolatie €2300 euro €250 euro p.j.

Een extra besparing dankzij subsidie

Dankzij de verschillende landelijke en regionale subsidieregelingen is het mogelijk om sneller te kiezen voor het isoleren van je woning. Zeker met de regelingen welke nu nog van kracht zijn kan het interessant zijn om alles in een keer aan te pakken. Natuurlijk moet je ook een deel van de kosten zelf betalen. Er zijn op dit moment nog weinig mogelijkheden om het isoleren van een woning goedkoper uit te voeren. Echter is het wel mogelijk om gebruik te maken van het lage BTW-tarief van 9%, omdat deze regeling voor een 3e keer is verlengd.

Bekijk de mogelijkheden en achterhaal de kosten door jezelf te laten adviseren door meerdere isolatiebedrijven. Vervolgens kun je zelf beslissen of je wel of niet wilt gaan isoleren. Het is altijd raadzaam om eerst de prijzen in jouw regio te vergelijken.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

Zie ook deze pagina's...
> Subsidies isolatie
> Isolatieglas kopen
> Prijzen isolatie
> Lokale subsidies
> Landelijke subsidies
> Bespaar Lokaal
> STEP-regeling energieprestatie
> Offertes