Subsidie dubbel glas

Steeds meer mensen kiezen voor dubbelglas, ook wel isolatieglas genoemd. Het is natuurlijk niet vreemd aangezien het volop voordelen oplevert. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk en zijn er meer dan 1000 isolatieglas aanbieders in Nederland. Laat je daarom goed informeren door verschillende instanties, lokale overheden en lokale glaszetters voordat je een keuze maakt.

Je kunt kiezen voor HR+ of nog dikkere varianten zoals HR++ of zelfs HR+++ isolatieglas (triple isolatieglas). HR+++ glas is driedubbel glas en geeft extra goede bescherming tegen de elementen van buiten, echter is het gelijk ook de meest dure. Een bijkomend voordeel is dat je wellicht van subsidieregelingen gebruik kunt maken.

De dubbelglas subsidie ontvangen?

Er waren vele gunstige subsidieregelingen in de jaren vóór 2011. Laten we ons echter richten op wat er vandaag de dag nog wél beschikbaar is. Op dit moment kun je nog genieten van een BTW verlaging en renteverlaging (groene lening) als je glasisolatie gaat kopen. Je betaalt dus het lage BTW-tarief van 6% op loonkosten om het glas te laten plaatsen of zul je geld voor isolatieglas kunnen lenen tegen een lager rentetarief. Bekijk ook deze dubbelglas website.

Update: in 2018 kun je gebruik maken van een energiebesparingssubsidie (SEEW-regeling).

Kosten isolatieglas

Om je een indicatie van de prijzen te geven hebben we het een en ander voor je uitgezocht. In het volgende overzicht vind je de kosten van dubbelglas zonder eventuele subsidies. Indien jouw gemeente/provincie of de Rijksoverheid subsidie geeft op de aanschaf van isolatieglas zullen de kosten dus lager uitvallen en de terugverdientijd korter worden.

Prijzen U-waarde Jaarlijkse besparing
HR glas €60 euro per m2 1,7 – 2,0 €170 euro
HR+ glas €65 euro per m2 1,3 – 1,6 €200 euro
HR++ glas €70 euro per m2 1,2 €250 euro
HR+++ glas €100 euro per m2 0,5 – 0,9 €285 euro

Let op! Dit zijn indicatieprijzen. De prijzen zijn enkel voor het materiaal per m2 en zijn inclusief BTW. De U-waarden geven het isolerend vermogen van het isolatieglas aan. Hoe lager deze waarde hoe beter. De besparingen in euro’s hebben betrekking op een lagere energienota voor stroom en gas. De kosten voor installatie (het uurloon van een glaszetter) staan in de volgende paragraaf.

Wat kost dubbelglas met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij glaszetters in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Uurtarief glaszetter

Als je een glaszetter wilt inhuren dan rekent hij of zij ongeveer €30 euro tot €40 euro per uur. Afhankelijk van wat er precies aangebracht of vervangen moet worden zullen de totale uren die benodigd zijn verschillen. Omdat elke klus anders is, is het beter om een gratis offerte op te vragen bij diverse lokale glasaanbieders. Zo weet je wat jouw opdracht zal gaan kosten en kun je besparen op de kosten omdat je het aanbod kunt vergelijken.

Comfort en lagere energienota

Het is belangrijk om te investeren in een hoger wooncomfort. Met dubbelglas is het namelijk zo, dat je minder last hebt van geluiden van buiten. Ook blijft je woning of pand langer lekker warm. Bijkomend voordeel is ook dat de stookkosten omlaag gaan. Hierdoor zal je op de lange termijn vanzelf de investering terugverdienen. En de BTW verlaging op de loonkosten is natuurlijk mooi meegenomen.

Contacteer glaszetters

Bespreek de mogelijkheden met glaszetters om een goed beeld van de exacte kosten te krijgen. Er zijn verschillende soorten isolatieglas waar je voor kunt kiezen, zoals enkel, dubbel of driedubbelglas. Vraag ook of je gebruik kunt maken van een (lokale) subsidieregeling in je gemeente of provincie. Gebruik gratis ons offerte service.