Landelijke isolatie subsidies

Steeds meer mensen zien de voordelen van het isoleren van hun woning in. Het zijn trouwens niet alleen huiseigenaren, maar ook bedrijven en huurcorporaties die energiebesparende maatregelen willen treffen.

Meer en meer woningen die voor 1976 gebouwd zijn worden energieneutraal en richten eigenaren zich op alternatieve manieren van energie opwekken. Ook de Rijksoverheid heeft dit begrepen en heeft in de loop der jaren verschillende landelijke subsidieregelingen ingevoerd.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Welke manieren van isolatie zijn er?

Er zijn verschillende manieren om je huis, winkel of kantoor te isoleren. Ook hier zijn diverse subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden voor. Een bouwwerk kan op de volgende manieren geïsoleerd worden:

  • dubbelglas (HR+)
  • dakisolatie
  • groene daken
  • spouwisolatie
  • gevelisolatie
  • vloerisolatie
  • spouwisolatie
  • bodemisolatie

Afhankelijk van je budget, woonsituatie, het bouwjaar en de toestand van je woning is een of meerdere manieren van isoleren voor jou geschikt om aanzienlijk op de stookkosten te besparen. Een isolatiespecialist vertelt je hier graag meer over.

Mogelijkheden voor landelijke subsidies

Als je wilt weten welke subsidieregelingen er zijn dan is het goed om te weten dat je hiervoor een adviseur kunt inschakelen. Er was vóór halverwege 2012 een directe landelijke subsidie op de aanschaf van isolatie. Tegenwoordig wordt het isoleren van woningen op een andere manier gestimuleerd. De subsidie voor isolatie vanuit de overheid komt in de vorm van een BTW verlaging. Je betaalt vandaag de dag 6% BTW in plaats van 21%.

Update: Alleen VvE-ers kunnen nog gebruik maken van de SEEW-regeling en krijgen zij een tegemoetkoming in de kosten voor het isoleren van de appartementen. Ook geldig in 2018!

Een financieringskrediet

Een andere mogelijkheid om je huis te isoleren is door geld te lenen voor een groene investering. Denk hierbij naast het isoleren ook aan zonnepanelen, zonneboilers, kozijnen, pelletkachels of het plaatsen van een warmtepomp.

Dit betekent dus dat je geld kunt lenen tegen een laag rentetarief (nog lager dan bij de bank). Deze leningen zijn alleen bedoelt voor de aanschaf van duurzame producten en heten daarom groene leningen. Jouw gemeente of een isolatiebedrijf kan je hier meer over vertellen. Met de BespaarLokaal-regeling was het een tijd geleden mogelijk om een subsidie te krijgen als je een labelsprong maakt. Bijvoorbeeld als je woning van energielabel E naar D ging. Er is op dit moment geen isolatie subsidie via BespaarLokaal (voorheen MeerMetMinder).

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Isolatiespecialisten benaderen?

Het is verstandig om te informeren welke subsidieregelingen er nog zijn voor woningisolatie. Neem vrijblijvend contact op met lokale isolatiespecialisten die jou meer over dit onderwerp kunnen vertellen. Laat je adviseren door gebruik te maken van het isolatie formulier. Gratis en vrijblijvend!

Zie ook deze pagina’s…
> Subsidie isolatie
> Besparingen
> Dubbelglas
> BespaarLokaal
> Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP)
> Regionale subsidieregelingen
> Isolatie offertes