Landelijke subsidies

Steeds meer mensen zien de voordelen van het isoleren van hun woning in. Het zijn trouwens niet alleen huiseigenaren, maar ook bedrijven en woningcorporaties die energiebesparende maatregelen willen treffen.

Daarnaast worden steeds meer woningen, die gebouwd zijn voor 1976, energieneutraal gemaakt en richten eigenaren zich op alternatieve manieren van energie opwekken. Ook de Rijksoverheid heeft dit begrepen en heeft in de loop der jaren verschillende landelijke subsidieregelingen ingevoerd.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

De mogelijkheden: subsidie van de Rijksoverheid

Er was vóór 2012 een directe landelijke subsidie op de aanschaf van isolatie en van 2016 tot en met 2018 was er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis regeling. Voor duurzame producten is er nog steeds de ISDE-regeling (echter valt 'isoleren' hier helaas niet onder).

Update 1: Alleen VvE-ers kunnen nog gebruik maken van deze regeling en krijgen zij een tegemoetkoming in de kosten voor het isoleren van de appartementen. Ook geldig in 2019!

De mogelijkheden: BTW-regeling

Tegenwoordig wordt het isoleren van woningen doorgaans op een andere manier gestimuleerd. Deze komt in de vorm van een BTW-verlaging. Je betaalt vandaag de dag slechts 9% BTW in plaats van 21% op de arbeidskosten. Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over.

De mogelijkheden: financieringskrediet

Een andere mogelijkheid om je huis zonder eigen middelen te isoleren is door te lenen voor een groene investering. Dit betekent dus dat je gaat lenen tegen een laag rentetarief (nog lager dan bij de bank). Deze leningen zijn alleen bedoelt voor de aanschaf van duurzame producten en heten daarom groene leningen.

Je gemeente of een isolatiebedrijf kan je hier meer over vertellen. Bekijk ook de website van het fonds die deze leningen verstrekt: www.energiebespaarlening.nl

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

Isolatiespecialisten benaderen?

Neem vrijblijvend contact op met lokale isolatiespecialisten die jou meer over dit onderwerp kunnen vertellen. Laat je adviseren door gebruik te maken van het isolatie formulier. Gratis en vrijblijvend!

Zie ook deze pagina's...
> Subsidie isolatie
> Besparingen
> Prijzen isolatie
> Dubbelglas
> BespaarLokaal
> Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP)
> Regionale subsidieregelingen
> Isolatie offertes