BespaarLokaal subsidies

De MeerMetMinder-regeling (nu bekend als BespaarLokaal) was in 2011 ingevoerd (gesloten in 2013) om energiebesparing in de bestaande bouw van particulieren te stimuleren. Op basis van de verbetering van de energiezuinigheid kregen huiseigenaren deze subsidie toegekend.

MeerMetMinder is onder een nieuwe naam verder gegaan (www.bespaarlokaal.nl). Op dit moment heeft BespaarLokaal als doel de bestaande gebouwen in Nederland energiezuiniger te maken. Daarvoor heeft deze organisatie instrumenten ontwikkeld voor woningeigenaren. Die krijgen daarmee eenvoudig inzicht in de relevante maatregelen voor hun woning.

Wat hield de MeerMetMinder-regeling in?

Alle particuliere woningeigenaren konden gebruik maken van de MeerMetMinder-regeling. Op basis van de energie-index van een woning werd bepaald hoeveel subsidie een woningeigenaar maximaal kon krijgen. Bij 0,75 was dit een subsidiebedrag van €1000 euro bijvoorbeeld.

Hoe werkte het?

Om een subsidie te krijgen via de MeerMetMinder-regeling was het belangrijk om eerst een specialist te kiezen en vervolgens een energielabel op te laten stellen. Daarna zou dit energielabel bekend gemaakt moeten worden bij AgentschapNL (inmiddels heet deze overheidsorgaan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). BespaarLokaal biedt op dit moment geen subsidies of regelingen.

De aanvraag moest na de werkzaamheden ingediend worden zodat het mogelijk was voor de huiseigenaar om een bedrag te kunnen declareren.

Voorwaarden oude MeerMetMinder subsidie

Er waren natuurlijk ook een aantal regels welke toentertijd golden. De vereisten en voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie waren:

  • Je bent de eigenaar en de bewoner van de woning waarvoor je subsidie krijgt. Er wordt naar de inschrijving bij de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) gekeken
  • Op het moment van aanvragen van de subsidie moet het energielabel al zijn aangemeld bij de Energielabel Database van AgentschapNL (nu: RVO)
  • De subsidie moest aangevraagd worden voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd
  • Het aanmelden van het energielabel en het uitvoeren van de werkzaamheden mocht maximaal een jaar duren
  • Er maatwerkadvies nodig was. Hierin staat welke maatregelen het beste bij je woning passen

Lokale isolatie subsidieregeling?

De MeerMetMinder-regeling was een landelijke subsidie, maar geven ook lokale overheden een subsidie voor het verduurzamen van woningen. Daarom is het verstandig om bij je gemeente of provincie te informeren of er woningisolatie subsidies zijn waar je eventueel gebruik van kunt maken. Als er een subsidie is maakt dit het isoleren van je woning nog interessanter. Wil je weten hoeveel het isoleren van je woning gaat kosten? Kom dan vrijblijvend in contact met isolatiespecialisten die jou kunnen adviseren, ga naar pagina advies en offertes.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

Bekijk ook deze webpagina's:
> Isolatie subsidieregelingen
> Besparingen
> Subsidie isolatieglas
> Lokale en regionale subsidies
> Landelijke subsidies
> Offertes vergelijken?