BespaarLokaal subsidies

De MeerMetMinder-regeling (nu bekend als BespaarLokaal) was in 2011 ingevoerd en in 2013 gesloten om energiebesparing in de bestaande bouw van particulieren te stimuleren. Op basis van de verbetering van de energiezuinigheid kregen huiseigenaren deze subsidie toegekend. Zie: www.bespaarlokaal.nl

Wat is BespaarLokaal (voorheen MeerMetMinder)?

Alle particuliere woningeigenaren konden gebruik maken van de MeerMetMinder-regeling. Op basis van de energie-index van een woning werd bepaald hoeveel subsidie gegeven zou worden. Bij 0,75 was dit een subsidiebedrag van €1000 euro. Op dit moment heeft BespaarLokaal als doel de bestaande gebouwen in Nederland energiezuiniger te maken. Daarvoor heeft deze organisatie instrumenten ontwikkeld voor de woningeigenaar. Die krijgen daarmee eenvoudig inzicht in de relevante maatregelen voor hun woning.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Hoe werkt het?

Om een subsidie te krijgen via de MeerMetMinder-regeling was het belangrijk om eerst een aanbieder te kiezen en vervolgens een energielabel te laten opstellen. Daarna zou dit energielabel bekend gemaakt moeten worden bij AgentschapNL (inmiddels heet deze instantie tegenwoordig RVO). BespaarLokaal biedt op dit moment geen subsidies of regelingen.

De aanvraag moest na de werkzaamheden uitgevoerd worden en het mogelijk was voor de huiseigenaar om een bedrag te kunnen incasseren. Op de site van BespaarLokaal en RVO staat meer informatie; ook over eventuele andere (nieuwe) regelingen.

Omdat deze subsidie niet meer van toepassing is kun je het beste advies inwinnen bij een isolatiebedrijf in jouw regio:

Voorwaarden oude MeerMetMinder subsidie

Er waren natuurlijk ook een aantal regels welke toentertijd golden. De vereisten en voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie waren:

  • Je bent de eigenaar en de bewoner van de woning waarvoor je subsidie krijgt. Er wordt naar de inschrijving bij de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) gekeken
  • Op het moment van aanvragen van de subsidie moet het energielabel al zijn afgemeld bij de Energielabel Database van AgentschapNL (nu genaamd: RVO)
  • De subsidie moest aangevraagd worden voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd
  • Het afmelden van het energielabel en het uitvoeren van de werkzaamheden mocht maximaal een jaar duren
  • Er maatwerkadvies nodig was. Hierin staat welke maatregelen het beste bij je woning passen

Lokale isolatie subsidieregeling?

Het is verstandig om bij je gemeente of provincie te informeren of er andere woningisolatie subsidies zijn waar je gebruik van kunt maken. Als er een subsidie is maakt dit het isoleren van je woning interessanter. Kom vrijblijvend in contact met isolatiespecialisten die jou kunnen adviseren. Laat je vrijblijvend adviseren door gebruik te maken van het formulier op pagina advies en offertes.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze webpagina’s:
> Isolatie subsidieregelingen
> Besparing
> Subsidie isolatieglas
> Lokale en regionale subsidies
> Landelijke subsidies
> STEP
> Isolatie offertes