Isolatie prijzen 2021

De prijzen van isolatie, of het nu om glas-, dak- of vloerisolatie gaat worden berekent per vierkante meter. Zo betaal je voor sommige type isolatie maar €15 euro per m2 en voor andere soorten kun je makkelijk €145 euro per m2 neerleggen.

Over het algemeen zullen de totale kosten minimaal €2000 euro en oplopend tot €6500 euro zijn voor een gemiddelde Nederlandse woning van 100 m2.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren: denk aan de soort isolatie die verricht moet worden, het soort isolatiemateriaal dat gebruikt moet worden, het totale oppervlak en de toegankelijkheid van de ruimtes et cetera. Van tijd tot tijd zijn er lokale en landelijke isolatiesubsidies waar je gebruik van kunt maken. Mocht zo een regeling beschikbaar zijn, wees er dan snel bij omdat het erg hard gaat met het budget! Een subsidie zal er voor zorgen dat de prijzen van isolatie per m2 lager zullen uitvallen. Hoeveel lager? Dat is afhankelijk van de isolatie subsidie en is elke keer weer anders (de voorwaarden, de uit te keren subsidiebedragen en het subsidiebudget zijn telkens anders).

Hieronder volgt een tabel met de prijzen (per m2) voor de verschillende typen isolatie. Let er wel op dat het hier niet gaat om het woonoppervlak per m2 maar de te isoleren oppervlak per m2.

Type isolatie Prijs per m2 (gemiddeld)
Spouwmuurisolatie€15 - €25
Binnenmuur isolatie€30 - €40
Buitengevel isolatie€100 - €145
Kruipruimte isolatie€15 - €45
Vloerisolatie€10 - €35
Dakisolatie€30 - €75
Dubbelglas isolatie€60 - €135

Voor de exacte prijzen voor jouw opdracht kun je het beste meerdere isolatiebedrijven contacteren en offertes opvragen. Gratis en vrijblijvend.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

Zie ook deze pagina's...
> Subsidies isolatie
> Isolatieglas kopen
> Lokale subsidies
> Landelijke subsidies
> Offertes vergelijken?