Aanvullende maatregelen (SEEH)

De informatie op deze pagina hoort bij deze subsidieregeling: SEEH-regeling.

Als je als eigenaar-bewoner er voor kiest om tevens enkele aanvullende maatregelen te treffen en zo nog meer energie in huis wilt besparen, kun je in aanmerking komen voor extra subsidies. Je krijgt subsidie voor het laten plaatsen van isolerende deuren, een energiezuinig ventilatiesysteem, douche warmterugwinning en het waterzijdig inregelen van een verwarmingssysteem.

Nog een stap verder: zeer energiezuinig pakket
Als je nog een stap verder gaat en kiest voor de extra energiezuinig pakket dan kun je bovenop de genoemde subsidies een extra bonusbedrag a €4000 euro krijgen. Dit houdt in dat je eigenlijk voor alle opties dient te kiezen; dus alle isolatiesoorten toepassen, plus triple glas met nieuwe kozijnen en de hierboven genoemde maatregelen zoals een nieuw ventilatiesysteem. Houd rekening met de U-waarde per maatregel, deze zijn strikt en kun je geen subsidie krijgen als jouw product hier niet aan voldoet (dus een hogere (slechtere) U-waarde heeft).

Hieronder een overzicht van de subsidies als je gaat voor de aanvullende energiebesparende maatregelen.

- Isolatiedeuren subsidie

Als je je deur in de gevel laat vervangen door een isolerende deur dan kun je subsidie krijgen.

Maximale U-waarde
De U-waarde mag niet hoger zijn dan 1.5

Subsidiebedrag
Je krijgt €80 euro per m2 isolatiedeur

- Ventilatiesysteem subsidie

Als je nog geen ventilatiesysteem in huis hebt en dus een nieuwe installatie laat plaatsen dan kun je kiezen voor een van de drie energiezuinige ventilatiesystemen die in aanmerking voor subsidie komen.

1. CO2-gestuurd ventilatiesysteem

Wtw-rendement
N.v.t

Subsidiebedrag
€800 euro

2. Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw)

Wtw-rendement
≥ 90%

Subsidiebedrag
Max. €800

- Waterzijdig inregelen CV systeem subsidie

Als jouw centrale verwarming niet goed is ingesteld, dus niet efficiënt werkt, dan behaal je niet het beloofde rendement. Daarom is het waterzijdig inregelen door een CV monteur een oplossing om het probleem aan te pakken. Je krijgt hier subsidie voor.

Subsidiebedrag
€60 euro

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!