Zeer energiezuinig pakket

De informatie op deze pagina hoort bij deze subsidieregeling: SEEW-regeling.

Als je je hele woning wilt aanpakken en zo energiezuinig als mogelijk wilt maken dan kun je kiezen voor de ‘zeer energiezuinig pakket’ om een extra bonus bovenop de subsidies te krijgen. Het gaat hier om een bedrag van €4000 euro. In dit geval laat je dus dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, isolatiekozijnen (i.c.m. triple glas), een isolatiedeur, ventilatiesysteem en wtw-systeem in de douche plaatsen. Er zijn hogere isolatiewaarden en strengere eisen.

Waarden per isolatieproduct

Maatregel Isolatiewaarden
Dakisolatie
min. Rc-waarde 6.5 m2K/W
Gevelisolatie
min. Rc-waarde 5.0 m2K/W
Vloerisolatie
min. Rc-waarde 4.0 m2K/W
Glas
max. U-waarde 0.8 W/m2K
Isolatiekozijnen
max. U-waarde 1.5 W/m2K
Isolatiedeur in de gevel
max. U-waarde 1.5 W/m2K

Eisen ventilatiesysteem

Je dient een systeem voor CO2-gestuurde ventilatie of een balansventilatie aan te schaffen.

Eisen kierdichtheid

De kierdichtheid dient getest te worden in een luchtdichtheidstest door een specialist en dient de KAR-waarde niet hoger te zijn dan 0.4 l/sm2.

Volgende stap?

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat de volgende stap is. Gezien je twee soorten isolatie moet kopen (bijv. spouwisolatie en triple glas) is het belangrijk om in contact te komen met isolatiebedrijven en glaszetters om de prijzen te vergelijken. Met onze offerte service kun je in contact komen met specialisten die je graag verder helpen. Het inwinnen van advies en het opvragen van offertes is gratis (geen verplichtingen).

Begin met het aanvragen van 1) isolatie offertes en vervolgens 2) dubbelglas offertes. En vraag 3) ondertussen de subsidie aan via het e-Loket van de Rijksoverheid. Je voert de maatregelen pas uit nadat je de subsidieaanvraag hebt ingediend. De werkzaamheden moeten na het ontvangen van de beschikking (goedkeuring subsidie) binnen vier maanden uitgevoerd worden. Eigenaren die een stap verder gaan kunnen een extra subsidie krijgen voor isolerende kozijnen.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Bron: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis/eigenaar-bewoners/welke-maatregelen-kan-ik-nemen/zeer-energiezuinig-pakket