Subsidie spouwmuurisolatie

Je spouwmuur laten isoleren is een snelle methode om geld te gaan besparen op je energierekening. Voordat het echter zover is moet je zelf een behoorlijke investering doen. De overheid komt jou tegemoet met een tweetal subsidies wanneer jij je huis laat isoleren.

Betaal minder BTW

Wanneer jij je spouwmuur laat isoleren zal je twee posten op je rekening aantreffen; het isolatiemateriaal en het arbeidsloon voor het aanbrengen van de isolatie. Het isolatiemateriaal wordt belast met het hoge tarief van 21 procent BTW. Het arbeidsloon – de hoogste post op de factuur – wordt echter belast met 6 procent BTW. Dit is een subsidie die je niet hoeft aan te vragen; het isolatiebedrijf zal dit bedrag zelf verrekenen op de factuur.

De SEEW maatregel als je nog verder isoleert

Kies jij ervoor minimaal twee isolatie maatregelen uit te laten voeren bij je huis, dan profiteer je van de SEEW maatregel. Dit houdt in dat je in dat geval een subsidie van de overheid krijgt die afhankelijk is van de totale rekening en de isolerende waarde van de isolatie maatregelen. Dit is een subsidie die je wel zelf zal moeten aanvragen. De hoogte van deze subsidie kan oplopen van 400 tot ongeveer 1600 euro en is dus absoluut de moeite waard. Deze subsidieregeling is inmiddels al uitgeput.