Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat de verhuurders van woningen deze ook energiezuiniger maken. Hierom heeft de overheid een subsidie beschikbaar gesteld van €400 miljoen euro.

De Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) gaat in op 1 juli 2014 en eindigt aan het eind van 2017. Voor deze subsidie gelden specifieke voorwaarden en kun je het beste eerst advies inwinnen bij verschillende isolatiespecialisten.

Een lagere BTW bij het plaatsen van isolatie

Als een verhuurder de huurwoningen gaat isoleren dan valt het arbeidsloon onder een laag BTW-bedrag. In plaats van 21% wordt er namelijk 6% BTW gerekend. Het is een lang lopende regeling welke geldt voor isolatieglas, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en ook gevelisolatie. Voor het plaatsen van (isolerende) kozijnen geldt deze regeling trouwens niet (meer).

De voorwaarde is ook dat de werkzaamheden gedaan worden aan een woning van twee jaar of ouder. Ook moeten de warmteweerstanden van het dak, de gevel of de vloer de juiste waarden behalen om hier recht op te maken. Let hier goed op, anders kan je recht op subsidie vervallen.

Fonds Energiebesparing Huursector (FEH)

De FEH regeling is een regeling die het voor verhuurders mogelijk maakt om een lening met een lage rente aan te vragen. Indien je met een project van minimaal 5 woningen die je op dit moment aan het verhuren bent aan de slag wilt gaan dan kun je aanspraak maken op deze lening. Zowel kleine verhuurders/organisaties als grote wooncorporaties komen in aanmerking voor de lening. Voor meer informatie over de Fonds Energiebesparing Huursector: www.rvo.nl

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Tijdelijk lagere BTW zonnepanelen en renovatie

Ook bij de renovatie van een woning, welke ouder is dan 2 jaar, gold er tot 1 juli 2015 het lage BTW-tarief van 6%. Zo ook voor duurzame energiemaatregelen, zoals zonneboilers en zonnepanelen.

Update: Het verlaagd BTW-tarief is verlengd en op het moment van schrijven nog steeds van toepassing. Het lage BTW-tarief geldt nu alleen voor een aantal zaken om een woning op te knappen. Als je wilt schilderen, stukadoren, isoleren, behangen of schoonmaken kun je rekenen op een BTW-bedrag van slechts 6%. Dit is dus goed nieuws omdat je dus nog steeds met een lagere investering je woning kunt isoleren. Lees verder op www.rijksoverheid.nl.

Een energiezuinige huurwoning

Het is verstandig om gebruik te maken van de voordelen welke de overheid op dit moment biedt om woningen beter te isoleren. De Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) is een regeling welke dat op dit moment onder andere mogelijk maakt.

> Laat een isolatiespecialist je hier meer over vertellen.