Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP)

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat ook woningcorporaties en (particuliere) verhuurders van woningen deze energiezuiniger maken. Hierom had de overheid een subsidie beschikbaar gesteld van €395 miljoen euro.

De Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) ging in op 1 juli 2014 maar is inmiddels gesloten voor nieuwe aanvragen omdat er ondertussen een lange wachtlijst is. Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende:

"Wachtlijst: Op de wachtlijst staan nu 910 aanvragen. Het betreft 37.800 woningen met een totaal aangevraagd bedrag van € 143.316.900 euro. Op dit moment zijn er enkele aanvragen van de wachtlijst in behandeling. Zodra aanvragen op basis van ontvangstdatum worden opgepakt, publiceert de RVO deze maandelijks op de website."

Bron: www.rvo.nl/step-regeling

Fonds Energiebesparing Huursector (FEH)

De FEH regeling is een regeling die het voor verhuurders mogelijk maakt om een lening met een lage rente aan te vragen. Indien je met een project van minimaal 5 woningen, die je op dit moment aan het verhuren bent, aan de slag wilt dan kun je aanspraak maken op deze lening. Zowel kleine verhuurders/organisaties als grote wooncorporaties komen in aanmerking voor de lening.

Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!