Subsidie isolatie Amsterdam

Van tijd tot tijd zijn er in Amsterdam diverse isolatie subsidies waar je gebruik van kunt maken indien je van plan bent om je woning te isoleren. Het is verstandig om te bekijken wat je mogelijkheden zijn en direct gebruik te maken van beschikbare subsidies, want de subsidiepotjes zijn altijd wel snel op.

De artikelen op Isolatie-Subsidies.nl bieden je informatie over (lokale) isolatie subsidies en kunnen wij je tevens in contact brengen met isolatiebedrijven in Amsterdam of de omgeving. Gebruik hiervoor onze offerte service om lokale isolatiespecialisten te benaderen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend en door isolatiebedrijven te vergelijken kun je tot wel 25% op de kosten besparen.

Wat is er in 2021 in Amsterdam wat betreft isolatie subsidies mogelijk?
Op dit moment kun je gebruik maken van onder meer:

Laat een isolatie adviseur je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag isolatie offertes op.

Besparingen op jaarbasis

Hieronder volgt een overzicht van de besparingen welke je kunt behalen op je energienota als je kiest voor een vorm van woningisolatie. De subsidies zijn niet in onderstaande prijzen verwerkt omdat lokale subsidies van elkaar kunnen verschillen. Dus kan voor jou de totale investering lager en het rendement van je investering hoger uitvallen. De kosten per meter voor isolatie voor een winkel of kantoorpand in Amsterdam verschillen niet veel ten opzichte van woningisolatie.

Type woning Type woningisolatie Investering Besparing
Gemiddeld huis Dakisolatie €4250 €650 p.j.
Gemiddeld huis Spouwisolatie €2000 €570 p.j.
Gemiddeld huis Vloerisolatie €1900 €210 p.j.
2-onder-1 kap Dakisolatie €3800 €600 p.j.
2-onder-1 kap Spouwisolatie €2000 €550 p.j.
2-onder-1 kap Vloerisolatie €1700 €190 p.j.
Rijtjeshuis Dakisolatie €3300 €500 p.j.
Rijtjeshuis Spouwisolatie €750 €200 p.j.
Rijtjeshuis Vloerisolatie €1500 €160 p.j.
Appartement Dakisolatie €3900 €600 p.j.
Appartement Spouwisolatie €700 €190 p.j.
Appartement Vloerisolatie €2300 €250 p.j.

Wat kun jij besparen?
> Laat gratis een overzicht van de prijzen en het rendement door isolatiebedrijven maken.

Lokaal of landelijk?

Regionale regelingen in Amsterdam zijn subsidieregelingen die beschikbaar worden gemaakt door jouw gemeente of provincie. Daarom kan het zijn dat een inwoner in de ene gemeente wel een subsidie voor bijvoorbeeld vloerisolatie kan krijgen en een huishouden in een andere gemeente niet. Het is dus verstandig om te informeren welke regelingen nog van kracht zijn door contact op te nemen met jouw gemeente en/of provincie (of kijk even op de website).

Lees verder op pagina regionale isolatie subsidies.

Ook de Rijksoverheid helpt soms een handje mee om het verduurzamingsproces van steden te versnellen en biedt daarom geregeld subsidies of andere financieringsmogelijkheden aan. Informatie over de laatste regelingen vind je hier: landelijke isolatie subsidies.

Wat kost isolatie?
> Vergelijk isolatiebedrijven

Isoleren woning

Subsidie isolatieglas Amsterdam

Ook wordt er door de inwoners van Amsterdam vaak voor dubbelglas isolatie gekozen. Isolatieglas heeft veel te bieden en maakt het mogelijk om een groot deel van het warmteverlies via de ramen tegen te gaan en kun je hierdoor een lagere energierekening krijgen. Je kunt nog gebruik maken van een verlaagd BTW-tarief en betaal je dus slechts 9% BTW op de arbeidskosten.

Lees verder: dubbel glas isolatie.

Prijzen U-waarde Jaarlijkse besparing
HR glas €60 per m2 1,7 - 2,0 €170
HR+ glas €65 per m2 1,3 - 1,6 €200
HR++ glas €70 per m2 1,2 €250
HR+++ glas €100 per m2 0,5 - 0,9 €285


Wat kost woningisolatie met/zonder subsidie?

Vraag offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio Amsterdam en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing te krijgen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.